Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ فرمانده دوران دفاع مقدس خاطراتی شیرین به ویژه از جنگ در جبهه جنوب و حمیدیه دارد که شنیدنی و عبرت آموز است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، شاید همه بگویند که جنگ ما جنگ عقیده بود نه جنگ سرزمین. اما معنای عمیقی که در این کلام نهفته در سخنان هر کسی دیده نمی‌شود. مبارزه در  زیر آتش گلوله چگونه با کلام و تفسیر در هم می‌آمیزد؟

در گفت‌وگویی که با برادر رزمنده دوران دفاع مقدس داورپناه داشتیم محور بحث همین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدحمیدرضا داورپناه در سال 1342 در یکی از محله‌های قصبه شهر گناباد به دنیا آمد.

در بحبوحه انقلاب در هنرستان وارد مباحث انقلاب شد. دبیرستانش محمل گفت‌وگو با انواع تفکر گروهک‌ها و منافقین بود. گفت‌وگویی که در فضای نوجوانی به تقابل فیزیکی هم می‌کشید. داورپناه از شهید حسین مصباح یاد می‌کند که بانی آشنایی با شهید عصاریان را برایش باز کرد.

مردی که فراتر از یک فرمانده، معلم اخلاق بچه بسیجی‌ها بود. نخستین اعزام را همین شهید عصاریان برایش فراهم کرد.

سرهنگ می‌گوید: در 27 آذر سال 59 در هوای برفی گناباد که تمام زمین گناباد تا کاخک را برف گرفته بود.با دوست خود سوار موتور شدیم و مسیر گناباد تا کاخک را طی کرده تا حکم ماموریت خودمان را برای اعزام از شهید عصاریان بگیریم.چون جای دیگر به ما حکم نمی‌دادند.با یک دوربین شکاری که شهید عصاریان داده بود تا به آقای امینی در منطقه بدهیم، راهی منطقه شدیم.

وی در مورد فضای نخستین اعزام خود می‌گوید: زیر آتش خمپاره بودیم چون از بیرون "گرا" می‌دادند تا مقر ما را با توپ و خمپاره بزنند و بعد در محله کوی نیرو در اهواز که عناصر جاسوسی حزب خلق عرب وابسته به عراق در بالای ساختمان‌های پنج طبقه نزدیک مقر کمین کرده بود گرا می‌داد.

شهید رستمی مسئول عملیات سپاه خراسان بود.هر روز و هر ساعت از ایشان تقاضای رفتن به منطقه را داشتیم.منظور ما از منطقه خط مقدم جبهه بود.

رونمایی از نظام موضوعات پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت ضروری استفرمانده سپاه اردبیل: وقایع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مدارس بازخوانی شود15 چهره شعر دفاع مقدس معرفی شدند/ تنوع محدود آثار پژوهشی و وضعیت نگران‌کننده شعر کودک

با کلی دردسر یک تفنگ "ام یک" و  8 شانه فشنگ به ما دادند. بعد ما به سوسنگرد اعزام شدیم. کنار جاده اصلی که همیشه بمباران و با انواع سلاح‌ها کوبیده می‌شد. ما در آن جا یک گودالی در یک و نیم متر در یک متر کندیم و با پوکه، موشک را به عنوان سقف استفاده کردیم و تخته و پلاستیک و خاک روی آن پوشاندیم تا از باران محفوظ باشیم و این شد سنگر ما.

همه زندگی ما در همین سنگر خلاصه می‌شد.در این سنگر من و شهید قاسم اسماعیل‌زاده و  شهید دکتر علی پورابراهیم و ابوالقاسم پاسدار حضور داشتیم.یعنی تقریبا به هر کدام ما 35 سانتی متر بیشتر نمی‌رسید! ما که در اهواز بودیم، بچه‌ها تنها توانستند چند آرپی جی به بچه‌های چمران برسانند که آن‌ها هم از آمدن تانک‌ها به داخل شهر حمیدیه جلوگیری و در زمین‌های کشاورزی تانک‌ها منهدم شدند.

شما اکنون اگر به مناطق بروید می‌بینید که تانک‌های سوخته در وسط زمین‌های کشاوری وجود دارد که آن حاصل دفاع بچه‌های شهید چمران و سپاه اهواز به فرماندهی شهید غیور اصلی از بچه‌های گناباد بود. رزمنده‌ها برای جلوگیری از سقوط حمیدیه رفتند. چون اگر عراق، حمیدیه را هم می‌گرفت حلقه محاصره اهواز کامل می‌شد.

از یک طرف جاده آبادان به ماهشهر را گرفته بودند از طرف دیگر از سمت کارخانه نورد پیش رفته بود و از سمتی هم به قسمت‌های نزدیک دزفول و شوش رسیده بود و اگر حمیدیه هم سقوط می‌کرد، عراق مثل گاز انبری اهواز را قطع می‌کرد و کل استان خوزستان به تصرف عراق در می‌آمد.

اما به عنایت خدا این کار نشد و بچه‌ها با اخلاصی که داشتند مانع از این کار شدند.هر چند که سیاست‌های رئیس جمهور وقت هم تاثیرگذار بود که دستور می‌داد به ارتشیان که صحنه نبرد را خالی و عقب‌نشینی کنند.

سیاستی به نام "ما زمین را می‌دهیم زمان را می‌گیریم" که یک سیر تاریخی دارد، اما اصلا این تاکتیک مناسبتی با این قضایا نداشت، ما با چه نیتی و چه توجیهی زمین را می‌دهیم که در آینده اگر زمان را به دست بگیریم و آن‌ها را در دام افکنیم؛ دوران واقعا تلخی بود.سپاه هم با کمترین امکانات رزمی و دفاعی کار می‌کرد.هیچ امکاناتی در دست نداشت.نه امکانات غذایی و نه امکانات دفاعی.

خوشبختانه بچه‌های گناباد با این نوع افراد و تفکرات به جدل بر می‌خاستند. در نهایت به این نتیجه رسیدیم این طور نمی‌شود؛ باید اعلام موضع کنیم که توسط یکی از برادران گنابادی عکس شهید رجایی و باهنر که آن زمان هنوز شهید نشده بودند را بر روی تانکر آبی نصب کردیم و گفتیم این موضع ماست.در آن زمان شهید رجایی نخست وزیر شده بود.

پس فقط جنگ نبود.کار فکری و جدل و صحبت هم بود که به همراه شهید اسماعیل‌زاده، ابوالقاسم پاسدار، شهید علی پورابراهیم انجام می‌دادیم و حتی سربازان ارتشی ما را همراهی می‌کردند.

شما به عنوان یک فرمانده، برای جذب نیرو  در شهرستان چه اقداماتی را انجام می‌دادید؟ یاورزاده در این زمینه می‌گوید: بیشتر بحث سخنرانی در روستاها بود که انجام می‌شد.سپاه افرادی را معین می‌کرد و ماشین‌های جهاد سازندگی و ادارات هم می‌آمدند برای تبلیغ و سخنرانی جهت حضور در جبهه.

ابتدا یک روحانی صحبت می‌کرد و با استفاده از احادیث و آیات قران مردم را به سمت جبهه‌ها تشویق می‌کرد و سپس یک رزمنده از اثرات الهی و خلوص رزمنده‌ها و خاطرات آن‌ها می‌گفت و این سخنرانی‌ها اثرات خوبی هم داشت به ویژه برای نوجوانان که بعد از سخنرانی دنبال مکان ثبت نام بودند.

اما وی در مورد مراسمات و استقبال از رزمندگان در گناباد هم می‌گوید: استقبال که زیاد انجام نمی‌شد. یک دفعه که آمدیم و ابوالقاسم عصاریان شهید شده بود  مراسم در میدان امام گرفته بودند که فرزندکوچک شهید عکس پدر شهیدش را در بغل گرفته بود. مراسم خیلی خوب بود. اما اعزام خیلی فعال‌تر بود.

 مردم همه جمع می‌شدند و با یک حالت عاطفی خاصی خداحافظی انجام می‌شد. گاراژ کنار بانک سپه مرکزی بود.گاها تا (پاسگاه شهید سالاری) عمرانی هم مردم با رزمندگان می‌آمدند. یادم است شهید محمدمعلمی کنار من توی اتوبوس نشسته بود.همسر شهید چندبار فرزندش را آورد و داد به شهید.خداحافظی سختی بود. همانجا به محمد گفتم، تو این بار رفتنی هستی. خندید و چیزی نگفت. اما جنازه‌اش برگشت به گناباد.

گفت‌وگو از یاسر سالاری گناباد

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس دفاع مقدس بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: درحال حاضر، اعضای شبکه محور مقاومت براساس راهبرد «وحدت میدان‌ها» مرحله جدیدی از اقدامات آفندی و تنگ‌تر کردن حلقه آتش علیه اقتصاد اسرائیل را در دستور کار خود قرار داده اند. نکته کلیدی در جریان این مرحله از عملیات مشترک گروه‌های مقاومت علیه منافع رژیم صهیونیستی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی اضافه شدن مقاومت اسلامی عراق و گروه سرایا الاشتر بحرین به «حلقه دوم» است.

به عبارت دیگر از این پس این گروه‌ها به صورت مستقیم منافع صهیونیست‌ها را در عمق خاک فلسطین اشغالی و محیط پیرامونی آن هدف قرار می‌دهند. دولت نجات ملی یمن نیز رسماً با انتشار بیانیه‌ای از آغاز مرحله چهارم عملیات حمایت از مقاومت فلسطین خبر داد. برهمین اساس در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا به واکاوی راهبرد جدید اعضای مقاومت علیه اسرائیل و تأثیر آن بر مذاکرات دوحه- قاهره بپردازیم.

با آغاز دور جدید اقدامات بازدارنده محور مقاومت برای حمایت از گروه‌های فلسطینی مستقر در نوار غزه، دو عملیات پهپادی گروه بحرینی سرایا الاشتر به اهدافی در بندر ایالات بزرگ‌ترین شگفتانه برای سیستم امنیتی- نظامی اسرائیل بود. این گروه که پس از خیزش مردم بحرین علیه آل‌خلیفه اعلام موجودیت کرد، در سال ۲۰۱۴ در لیست گروه‌های تروریستی کشورهایی مانند آمریکا و کانادا قرار گرفت.

براساس اخبار منتشر شده در رسانه‌های عربی ظاهراً رهبری این گروه بر عهده احمد یوسف سرحان و جاسم احمد عبدالله است. با آنکه این گروه بحرینی (احتمالاً) از خاک عراق یا سوریه اهداف از پیش تعیین شده را در عمق سرزمین‌های اشغالی هدف قرار می‌دهد اما ورود آن به تحولات میدانی پیام روشنی برای تل‌آویو و متحدان آن در شورای همکاری خلیج فارس دارد. با تشدید اقدامات مقاومت یمن علیه جنوب سرزمین‌های اشغالی، عملاً بندر ایلات از چرخه صادرات- واردات اسرائیل خارج شده است. پس از این رخداد مهم صهیونیست‌ها با همکاری بحرین، امارات، پادشاهی سعودی و اردن تصمیم گرفتند تا کریدور زمینی برای تأمین نیازهای خود از قاره آسیا ایجاد کنند. در چنین شرایطی برخی تحلیلگران معتقدند گروه سرایا الاشتر می‌تواند نقش کلیدی در به بن‌بست رسیدن این طرح ایفا کند.

با تشدید حملات هدفمند مقاومت اسلامی عراق علیه مراکز نظامی- اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، نیروی هوایی ارتش اسرائیل در بیستم آوریل به مقر فرماندهی حشد شعبی و تیپ ۲۷ ارتش عراق حمله کرد. در همان روز مقاومت عراق هدفی حیاتی را در جولان اشغالی مورد حمله داده بود. دوم مه مجاهدان عراقی مواضع دشمن اسرائیلی در منطقه بحر المیت درهم کوبیدند. شاید مهم‌ترین عملیات و نقطه عطف حملات مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی حمله به مرکز اطلاعاتی «گلیلوات» وابسته به سرویس موساد بوده باشد.

هدف قرار گرفتن این مرکز علاوه بر نشان دادن اشراف اطلاعاتی بالا مقاومت نسبت به مراکز حساس صهیونیست‌ها، نشان دهنده ورود مقاومت عراق به حلقه دوم حمایت از گروه‌های فلسطینی در جنگ غزه است. روز شنبه چهارم مه مقاومت عراق با انتشار بیانیه رسمی از بمباران بندر حیفا با موشک کروز الارقب خبر داد. هم‌اکنون نام مناطقی همچون تل‌آویو، حیفا، ایلات و بلندی‌های جولان در بانک اهداف مقاومت عراق دیده می‌شود و این احتمال وجود دارد که با آغاز حمله گسترده ارتش اسرائیل به رفح دامنه حملات گروه‌های مقاومت عراقی نیز گسترش پیدا کرده و به مراکز حیاتی رژیم صهیونیستی کشیده شود.

به گزارش شبکه المسیره یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اخیراً با قرائت بیانیه رسمی، از آغاز مرحله چهارم ارتش در محدوده دریای مدیترانه و هر مکانی که در تیررس موشک‌ها- پهپادهای یمنی باشد، خبر داد. این مرحله شامل دو بخش خواهد بود. نخست؛ تمام کشتی‌هایی که بر خلاف هشدارهای مقاومت در بنادر رژیم صهیونیستی پهلو می‌گیرند، مورد هدف قرار خواهند گرفت. بخش دوم این عملیات با ورود زمینی ارتش اسرائیل به رفح آغاز خواهد شد. به گفته یحیی سریع در این مرحله تمام کشتی‌های مرتبط به شرکت‌های نقض کننده تحریم مقاومت علیه اسرائیل مورد شناسایی قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیات انصارالله ممنوع اعلام خواهد شد.

پس از قرائت این بیانیه در فضای عمومی برخی کاربران فضای مجازی و تحلیلگران از احتمال تجهیز جنبش انصارالله به موشک‌های هایپرسونیک سطح به سطح خبر دادند. به گزارش الجزیره در مرحله چهارم، مقاومت یمن می‌تواند از پهپادهای وعید با برد ۲۵۰۰ کیلومتر و موشک‌های بالستیک برای هدف قراردادن منافع راهبردی و اقتصادی رژیم صهیونیستی بهره ببرد.

همزمان با پیشرفت تحولات میدانی در منطقه شامات، تحرکات دیپلماتیک برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ادامه دارد. در یک هفته اخیر علاوه بر آنتونی بلینکن و برت مک گورک؛ ویلیام برنز رئیس سازمان سیا نیز برای نظارت و احیاناً چانه‌زنی بر سر برقراری آتش‌بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی راهی قاهره شده است.

به گزارش رویترز وزیر خارجه آمریکا از همتای قطری خود خواسته است که در صورت عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس از سوی جنبش حماس، این کشور عربی از نقش «میانجی» خارج شده و دفتر این گروه مقاومت در دوحه بسته شود. به گزارش منابع عبری پیش‌نویس ارائه شده به جنبش حماس شامل طرحی ۳ مرحله‌ای است که براساس آن طی بازه زمانی ۱۲۴ روزه بیش از هزار اسیر فلسطینی، به ویژه ۶۰ الی ۱۰۰ اسیر محکوم به حبس ابد آزاد خواهند شد. تا پایان مرحله سوم ارتش اسرائیل کاملاً از باریکه غزه خارج و فرآیند آزادسازی و تبادل اسرا تکمیل خواهد شد. مهم‌ترین نکته این پیشنهاد عدم اشاره به سه موضوع کلیدی اعلام پایان جنگ با تضمین خارجی، آینده اداره غزه و آغاز فرآیند بازسازی این باریکه است.

کد خبر 6097376

دیگر خبرها

  • نظم آمریکایی منطقه در محاصره «مقاومت»
  • جنایت اسرائیل در رفح با ۲۰ شهید و مجروح
  • ۳ شهید و ۱ زخمی در بمباران شهرک «خیام» در جنوب لبنان
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • حمله رژیم صهیونیستی به غرب شهر رفح ۵ شهید برجای گذاشت
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • چند شهید و مجروح پس از آغاز حمله اشغالگران به رفح
  • حمله موشکی گردان‌های قدس به «سدیروت» و «مفلاسیم»